Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@09:07:04 GMT

رندی هندی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۶۳۴۷

رندی هندی

اوایل خرداد ۱۳۹۵ نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در سفر به تهران با مقام‌های کشورمان دیدار و گفت‌وگو داشت؛ دیداری که بسیاری از تحلیلگران آن را فصل نوینی از روند رو به رشد همکاری‌های تهران - دهلی‌نو در ابعاد مختلف قلمداد کردند.

پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر سیاست خارجی

اوایل خرداد ۱۳۹۵ نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در سفر به تهران با مقام‌های کشورمان دیدار و گفت‌وگو داشت؛ دیداری که بسیاری از تحلیلگران آن را فصل نوینی از روند رو به رشد همکاری‌های تهران - دهلی‌نو در ابعاد مختلف قلمداد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از توافق‌های صورت گرفته میان دو طرف در این دیدارها امضای موافقت‌نامه سه‌جانبه (با افغانستان) در زمینه تأسیس کریدورهای حمل‌ونقل و ترانزیت از چابهار در سواحل مکران تا زاهدان و مرز افغانستان بود. با توجه به اینکه مسیر زمینی هند به افغانستان از طریق پاکستان، قابل‌دسترسی نیست ایران می‌توانست به‌عنوان یک مسیر تجاری جایگزین مطمئن در اتصال دهلی‌نو به کابل و آسیای مرکزی در نظر گرفته شود؛ اما چند روز پیش بود که روزنامه هندی «هیندو» به نقل از مقام‌های این کشور مدعی کنار گذاشته شدن دهلی‌نو توسط ایران از پروژه ریلی چابهار شد. این رسانه مدعی شده پس از چهار سال که هند و ایران توافقی برای احداث خط آهن از بندر چابهار تا زاهدان هم‌راستا با مرز افغانستان امضا کردند، تهران به علت تأخیر طرف هندی در تأمین بودجه و آغاز پروژه، تصمیم گرفته ساخت این خط آهن را خودش انجام دهد.

واقعیت آن است که از همان ابتدای آغاز این قرارداد، هندی‌ها مرکز ثقل فعالیت‌های خود را بیشتر بر توسعه بندر چابهار متمرکز کرده و در توسعه مسیر ریلی کم‌کاری کردند. این مسئله تا جایی پیش رفت که طرف ایرانی بارها نارضایتی خود در این زمینه را به اطلاع دهلی‌نو رساند و در نهایت هم قرار شد قرارگاه خاتم‌الانبیا برای توسعه امور، بخشی از پروژه را بر عهده بگیرد. حال پرسش این است که علت کم‌کاری هندی‌ها در اجرای این پروژه چیست؟

به نظر می‌رسد علت اصلی به تحریم‌های غرب علیه کشورمان بازمی‌گردد. دهلی‌نو برای توسعه تجهیزاتی این طرح به فناوری غرب و به‌ویژه اروپا وابسته است و هرگونه همکاری طرف اروپایی با هند بر سر این موضوع می‌تواند آن کشور را در معرض تحریم‌های آمریکایی قرار دهد؛ همین مسئله تأثیر خود را بر پروژه یاد شده گذاشته است. این موضوعی است که طرف هند هم به آن اذعان دارد. مقام‌های هندی روز سه‌شنبه گفتند باوجود بازدید مهندسان بخش خط آهن هند از پروژه چابهار، این کشور هرگز اجرای آن را شروع نکرد و دلیل آن نیز نگرانی از تحریم‌های آمریکا بوده است.

نکته دوم قابل‌توجه آن است که اگرچه رسانه‌های هندی تلاش دارند این‌گونه وانمود کنند که این تحولات به دنبال نهایی شدن سند برنامه ۲۵ ساله جامع همکاری‌های ایران و چین صورت گرفته اما این تمام واقعیت نیست. چین در ادامه همکاری راهبردی با پاکستان که در پیگیری پروژه «یک کمربند یک جاده» صورت می‌گیرد در بندر گوادر پاکستان سرمایه‌گذاری هنگفتی انجام داده است. پکن با تهران هم روابط راهبردی دارد و مسلماً از سرمایه‌گذاری در بندرهای جنوبی ایران و مرز مکران استقبال خواهد کرد. بااین‌وجود، این دو مسئله منافاتی با هم ندارد.

به نظر می‌رسد تلاش رسانه‌های هند برای مرتبط کردن مسئله حذف این کشور از پروژه ریلی چابهار با موضوع قرارداد راهبردی ایران و چین یک رندی رسانه‌ای و فرافکنی است. هند در اجرای این پروژه واقعاً کم‌کاری داشته است. از سوی دیگر دهلی‌نو در هنگامه تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان یکی از طرف‌هایی بوده که به ساز واشنگتن رقصیده و روابط خود را با تهران به حداقل رسانده و واردات نفت هند از ایران نیز به دلیل تحریم‌های آمریکا اینک به صفر رسیده است. این تبعیت کورکورانه هند از آمریکاست که ایران را نگران کرده؛ پس تهران حق دارد بابت کم‌کاری هند در اجرای تعهدش این کشور را زیرفشار قرار داده و در صورت لزوم مجازات کند. در نهایت همان‌گونه که گفته شد دو کشور چین و پاکستان به دلیل رقابت‌های سیاسی که با هند دارند مطمئناً از توسعه روابط تهران و دهلی‌نو راضی نبوده و از گسست همکاری‌های آن‌ها راضی خواهند بود. البته توسعه رابطه با دهلی‌نو در داخل ایران نیز مخالفان خاص خود را دارد. ولی در نهایت با وجود همه بدعهدی‌های طرف هندی ما اگر بتوانیم تنوع سرمایه‌گذاری‌های خارجی به‌ویژه در حوزه مکران را حفظ کنیم در بلندمدت به نفع منافع ملی ما خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چابهار دولت دهلی دهلی نو کم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میدان در تهران مسدود می‌شود

هادی حق بین با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه های عمرانی شهر تهران گفت: در مورد پروژه بزرگراه یادگار امام باید بگویم که این طرح اثر فوق العاده ای بر ترافیک مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت خواهد داشت.

وی اظهار کرد: این طرح بسیار سخت و پیچیده و طاقت فرساست، بگونه ای که از ۱۰ سال پیش  متوقف مانده بود و انرژی فوق العاده ای برای رفع معارضین و اجرای پروژه به کار گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، وی در مورد رفع معارضین اجرای این پروژه گفت: اجرای این پروژه در بخش پادگان جی و اراضی مربوط به آموزش و پرورش رفع معارض شده و در اختیار ما قرار گرفته و توافقات نهایی با وزارت دفاع و ارتش انجام شده و ۷۰ درصد اراضی به لحاظ امنیت اجرا و در اختیار شهرداری قرار گرفته است.

 طرح های ترافیکی برای میدان جی پیش بینی شده، بگونه ای که قرار بر این است انسداد میدان جی در شورای تأمین مطرح شود و امیدواریم هفته آینده مجوز انسداد مسیر صادر شود؛ هرچند مشکلاتی برای تردد شهروندان ایجاد خواهد شد؛ اما سعی می کنیم که در سه شیفت، این بخش از پروژه را تکمیل کنیم.

معاون فنی و عمران شهرداری تهران با بیان اینکه ۴۰ درصد از پروژه بزرگراه یادگار امام در میدان جی قرار گرفته و شاید ناچار شویم پس از تصویب در کمیسیون، برخی درختان را جابجا کنیم و پس از جابجایی این درختان و اجرای طرح، فضای سبز هفت هکتاری در میدان جی و میدان فتح ایجاد خواهد شد، تأکید کرد: این پروژه در میدان فتح سه سطحی است و یک تونل ۳۵۰ متری در پروژه پیش بینی شده است.

حق‌بین با اشاره به حمایت جدی از این پروژه برای تأمین منابع با بیان اینکه  ۲۱ هزار آرماتور،تعداد دو هزار و ۵۰۰ شمع در قالب ۷۵ کیلومتر شمع گذاری در طول اجرای پروژه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، افزود: تکنیک ساخت در دو دهانه پیش تنیده است و به همین جهت زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارد و پیش بینی ما این است که بخشی از این پروژه که ترافیک قابل توجهی از میدان فتح را برطرف می کند، در ۶ ماه آینده تکمیل کنیم و به تدریج مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه اگر شورای تأمین به انسداد میدان جی کمک نکند، کار ابتر خواهد شد و امیدواریم با مجوز شورای تأمین و همکاری پلیس و اطلاع رسانی به شهروندان، پروژه اجرایی شود، گفت: در فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی عملیات اجرایی در حال انجام است؛ هرچند پیشرفت پروژه به دلیل وجود چند معارض کند است؛ اما اعتبار رفع معارض در اختیار منطقه قرار گرفته و پس از رفع معارضین، طرح پیش خواهد رفت و امید است تا  پایان امسال این مهم  به نتیجه  برسد؛ البته دقت کنید که یکی از پلاکها حدود ۲۷ ورثه دارد و جا دارد از حمایت جانانه فروزنده معاون مالی در اجرای پروژه ها تشکر کنم.

معاون فنی و عمران شهرداری تهران در پاسخ به جابجایی درختان با بیان اینکه  در مورد برخی پروژه ها در مورد جابجایی درختان ناگزیر هستیم و تمام فرآیند قانونی را طی کردند و سعی کردیم با حداقل جابجایی درخت کار را پیش ببریم، تصریح کرد: در جریان اجرای پروژه مثل رمپ و لوپ ها ما فضای سبز زیادی ایجاد می‌کنیم و در پروژه های در دست اقدام فضاهای سبز را گسترش می دهیم و در مورد درختان ما نیز حساس هستیم و دقت کافی خواهیم داشت.

حق بین با بیان اینکه پروژه پارکینگ مینابی به زودی افتتاح خواهد شد، گفت:  به زودی با نصب تلویزیون شهری و بنرها اقدامات اجرایی عمرانی را به سمع و نظر مردم می رسانیم و در میدان فتح این اقدام رخ خواهد داد تا مردم در جریان اقدامات باشند.

حق‌بین در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه در مورد آسفالت باید بگویم که آسفالت حاصل ساعتها تلاش کارگران است که از آنها تشکر می کنم،  گفت:  ۳۲ کمیته آسفالت در سال گذشته برگزار شد . تاکنون در ۵۷۰۰  نقطه عملیات آسفالت انجام شد و ۹۰ هزار نقطه لگه گیری شد.

وی با اشاره به تحویل ۳۰ هزار تن برای آسفالت مدارس، گفت: محوطه ۲۶۰ مدرسه در سال گذشته آسفالت شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رقص آذری و هندی حامد آهنگی و آقای بازیگر!
  • طرز پخت ۱۱۰ کیلو کابلی پلو با گوشت (فیلم)
  • (ویدیو) روش متفاوت روستاییان هندی برای طبخ آبگوشت زغالی
  • فیلم هندی در پایان پرسپولیس - سپاهان (عکس)
  • طرز تهیه کباب کوبیده به روش آشپز خیابانی هندی (فیلم)
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • این میدان در تهران مسدود می‌شود
  • خونسردی عجیب مرد هندی هنگام شکار مار کبرا با بطری (فیلم)
  • شکار دیدنی مار کبرا با بطری