Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@07:40:17 GMT

جان کلام و کلام جان حافظ، عشق و رندی است

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۴۰۷۱

جان کلام و کلام جان حافظ، عشق و رندی است

جعفری با اشاره به اینکه جان کلام و کلام جان حافظ، عشق و رندی است، گفت: یکی از مهمترین وجوه اهمیت و رازهای ماندگاری حافظ اینست که او فقط شخصیت ادبی نیست و به مسائل ابدی هم می پردازد او حدیث عشق و دوستی را هم به مردم نشان می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «مرتضی جعفری»، امروز (سه شنبه 15 مهر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دیوان حافظ، از دیوان سایر شاعران امید بخش تر و زندگی آموزتر است، گفت: شعر حافظ آینه تمام نما از جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فرهنگی شهردار شیراز با اشاره به اینکه غزل های ناب حافظ شیرازی، او را شهره آفاق کرده است حافظ شاعری ممتاز و متمایز است، تاکید کرد: نخسین وجه امتیاز حافظ در اسطوره سازی اوست، شاعر توانسته در اشعارش شخصیتی چون رند و پیرمغان آفریده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه جان کلام و کلام جان حافظ، عشق و رندی است، تاکید کرد: یکی از مهمترین وجوه اهمیت و رازهای ماندگاری حافظ اینست که او فقط شخصیت ادبی نیست و به مسائل ابدی هم می پردازد او حدیث عشق و دوستی را هم به مردم نشان می دهند.

وی با اشاره به اینکه حافظ سفیر عشق و دوستی است، اظهار کرد: تهیه دیوان نفس شعر حافظ اهدای آن به شهرهای خواهر خوانده یکی از برنامه هایی است که اجرایی می شود، نمایشگاه عکس «حافظیه در گذر زمان»، گل افشانی آرامگاه حافظ، ویژه برنامه های مجازی حافظ شناسی، وبینارهای علمی تخصصی، رونمایی از کتاب حوزه حافظ پژوهی، تبلیغات گسترده شهری و رسانه ای و همچنین اولین مدل تور گردشگری با دوچرخه برای حضور در حافظیه از دیگر برنامه هایی است که اجرایی می شود.

جعفری از ارائه ای به شورای اسلامی شهر شیراز خبر داد و گفت: لایحه ای برای ایجاد بوستان «غزل»، برای معرفی بهترین غزل های حافظ و سعدی و ایجاد آلاچیق های غزل خوانی راه اندازی می شود.

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز یادروز حافظ حافظ شیرازی حافظ شیراز شهرداری شیراز شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ برو به کار خود‌ای واعظ این چه فریادست....

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

برو به کار خود‌ای واعظ این چه فریادست
مرا فتاد دل از ره تو را چه افتادست

میان او که خدا آفریده است از هیچ
دقیقه‌ایست که هیچ آفریده نگشادست

به کام تا نرساند مرا لبش، چون نای
نصیحت همه عالم به گوش من بادست

گدای کوی تو از هشت خلد مستغنیست
اسیر عشق تو از هر دو عالم آزادست

اگر چه مستی عشقم خراب کرد ولی
اساس هستی من زان خراب آبادست

دلا منال ز بیداد و جور یار که یار
تو را نصیب همین کرد و این از آن دادست

برو فسانه مخوان و فسون مدم حافظ
کز این فسانه و افسون مرا بسی یادست

شرح لغت: خلد: بهشت.

تفسیر عرفانی:‌

۱- برای رسیدن به این آرزو و هدف الزام است که صبر و حوصله داشته باشید. بدانید که رمز موفقیت شما در ایستادگی، استقامت و تلاشتان نهفته است. پس هر چه می‌توانید در این راه، دور اندیشی و کیاست داشته باشید.

۲- اگر چه مستی عشق و سرخوشی این نیت به قول حضرت حافظ در بیت پنجم شیفته و شیدایت کرده است، اما بدان که بنیاد و هستی شما از ازل تا ابد از خرابی عشق است. به عبارت دیگر حضرت حافظ می‌فرماید:

* خرابی از عشق در حقیقت آبادانی و عمرانی است.

تعبیر غزل:

قصد و نیت انجام کاری را داری که سروصدای زیادی به راه انداخته و مخالفان بسیاری دارد، اما تو عزمت را جزم کرده‌ای و گوشت به هیچ نصیحتی بدهکار نیست، اما بدان که اگر واقعا قصد عملی کردن نیت خود را داری باید توان و تحمل خود را افزایش دهی و از ویرانی نترسی که آبادی تو در این ویرانی هاست.

دیگر خبرها

  • تفال به حافظ جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است..
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسئولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • شوراها حافظ منافع مردم و نظام هستند
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • تفال به حافظ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ برو به کار خود‌ای واعظ این چه فریادست....
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • ترتیل صفحه 244 کلام الله مجید+ صوت
  • کلام امام خمینی (ره) درباره بی‌اعتمادی به آمریکا